Wat is een volger op Twitter waard? Zaak Phonedog geschikt

Herinner je je de zaak Phonedog nog? Het ging om een werknemer die na zijn ontslag zijn twitteraccount meenam, waarin de bedrijfsnaam van zijn ex-werkgever, Phonedog, was verwerkt. De redacteur veranderde het account @phonedog_noah in zijn eigen naam @noahkravitz en nam 17.000 volgers mee. Dat zijn er inmiddels 23.203. De werkgever wil het account terug en berekende dat iedere volger zo’n USD 2,50 waard zou zijn.

De uitspraak werd aanvankelijk in het voorjaar van 2012 verwacht en werd steeds uitgesteld. Navraag leert dat de kwestie al in december 2012 is geschikt. Beide partijen hebben anderhalf jaar een mediation-traject doorlopen. Hoewel er geen details bekend zijn gemaakt over de schikking, lijkt het erop dat Kravitz geen geld heeft betaald voor het meenemen van de volgers. Kravitz beweerde altijd dat hij de naam had veranderd met toestemming van Phonedog. Desgevraagd kon hij documenten overleggen waaruit bleek dat hij door het bedrijf was gevraagd tweets te sturen vanaf zijn account. 

“I’m very glad to have worked this out between us,” zei Kravitz in een verklaring. Hij stelde dat hij hoopte dat er ook iets goeds uitgekomen is, namelijk dat andere werkgevers en werknemers het belang van social media herkennen. Goede contracten en werkafspraken zijn daarvoor van belang en de verantwoordelijkheid om die op te stellen ligt bij beide partijen. 

Zie ook: http://mashable.com/2012/12/03/noah-kravitz-lawsuit-twitter/

Heeft u een vraag? Wij hebben het antwoord.

Adres

Aantjes Advocaten B.V.
Groot Hertoginnelaan 97
2517 EE Den Haag

Bereikbaar op