Vrouw moet bijstand terugbetalen na bewijs op Twitter, Facebook en Hyves

Uit Twitter, Facebook en Hyves blijkt dat een vrouw uit Den Haag maandenlang haar bedrijf voorzette en ten onrechte een bijstandsuikering ontving. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep beslist in een uitspraak van 29 oktober 2013 die op 1 november 2013 is gepubliceerd. De vrouw moet de ten onrechte ontvangen bijstand van ruim 5000 euro terugbetalen aan de gemeente Den Haag.

De vrouw heeft in 2011 gedurende enkele maanden werkzaamheden verricht waar zij geld voor had kunnen vragen. Volgens haar accounts op Twitter, Facebook en Hyves en haar website is de vrouw actief bezig geweest met het promoten van diverse Nederlandstalige artiesten en heeft zij als fotografe gewerkt. In dit verband heeft zij regelmatig advertenties geplaatst, fotoreportages gemaakt en andere fotografen gezocht voor Nederlandse feesten. Daarnaast maakte de vrouw videoclips en ging zij op zoek naar figuranten voor videoclips. Uit Twitter en de programma’s, waaraan appellante bij een omroep heeft meegewerkt, blijkt ook van haar activiteiten als artiestenmanager en als jurylid. Ten slotte blijkt uit de overgelegde bankafschriften dat de vrouw regelmatig aankopen heeft gedaan voor materialen voor fotografie, visitekaartjes heeft besteld, betalingen heeft gedaan aan diverse webhostingbedrijven en dagelijks haar mobiele telefoon heeft opgewaardeerd.

De Centrale Raad stelt dat alles erop wijst dat zij haar werkzaamheden voor haar eigen bedrijf heeft voortgezet toen zij een bijstandsuitkering ontving. Hoewel zij heeft gesteld dat het zou gaan om sollicitatieactiviteiten, heeft zij dat op geen enkele wijze aannemelijk gemaakt.

Heeft u een vraag? Wij hebben het antwoord.

Adres

Aantjes Advocaten B.V.
Groot Hertoginnelaan 97
2517 EE Den Haag

Bereikbaar op