Vaststellingsovereenkomst laten beoordelen

Een arbeidsovereenkomst kan op verschillende manieren worden beëindigd. Bijvoorbeeld door middel van een vaststellingsovereenkomst. Heeft u een vaststellingsovereenkomst van uw werkgever ontvangen? Laat die tegen een vaste prijs vandaag nog controleren door een gespecialiseerde arbeidsrechtadvocaat. 

Wij adviseren u graag bij de vraag of het verstandig is om met de vaststellingsovereenkomst akkoord te gaan. Vrijwel altijd zien wij verbeterpunten in de aangeboden ontslagregeling. Wilt u ook weten of uw vaststellingsovereenkomst verbeterd kan worden? Laat deze dan door ons checken. We letten dan onder andere op de volgende zaken:

  1. Welke reden wordt gegeven voor de beëindiging van het dienstverband? Is deze terecht? Kunt u in aanmerking komen voor WW?
  2. Zijn uw personalia, functie en het salaris juist weergegeven?
  3. Wat is de datum uitdiensttreding? Is de fictieve opzegtermijn daarbij in acht genomen? Krijgt u na uw dienstverband meteen een uitkering of moet u daarop enkele maanden wachten? Dat laatste moet uiteraard worden voorkomen.
  4. Wordt er een transitievergoeding aangeboden? Zijn er omstandigheden waardoor u daarnaast aanspraak zou kunnen maken op een billijke vergoeding?
  5. Wordt u vrijgesteld van arbeid en in staat gesteld uit te kijken naar een andere baan?
  6. Vervallen een eventueel concurrentie- en relatiebeding? Deze kunnen u namelijk onnodig beperken bij het vinden van een nieuwe baan.
  7. Is uw werkgever bereid u positieve referenties te geven en een positief getuigschrift?
  8. Wordt er een eindafrekening opgesteld, waarbij vakantiegeld, niet genoten vakantiedagen, een dertiende maand en een bonus worden afgerekend?
  9. Ontvangt u een bedrag om te besteden aan scholing? Ontvangt u een bedrag om te besteden aan outplacement?
  10. Ontvangt u een bedrag om te besteden aan advocaatkosten?
  11. Heeft u een optieregeling? Wat wordt terzake aangeboden?
  12. Welke mededelingen worden er gedaan m.b.t. uw vertrek? (intern en extern)
  13. Heeft u een studiekostenbeding en moet u nog een schuld terugbetalen?
  14. Mag u de in bruikleen ter beschikking gestelde spullen nog gebruiken tot het dienstverband is geëindigd? Denk daarbij bijvoorbeeld aan lease-auto, laptop en telefoon.
  15. Is er sprake van een opzegverbod? Wanneer u bijvoorbeeld ziek bent, is het vaak niet verstandig in te stemmen met een vaststellingsovereenkomst.
  16. Is er sprake van achterstallig salaris of heeft u nog een loonvordering omdat u te laag bent ingeschaald? Neem deze zaken dan mee in de onderhandelingen.

Deze en andere punten worden met u besproken waarna wij u adviseren op welke punten u een betere regeling kunt treffen. Wij onderhandelen vervolgens met uw werkgever of diens advocaat en proberen de voor u best mogelijke vaststellingsovereenkomst te bereiken. 

Kosten

Vaak worden de kosten vergoed door uw werkgever. Voor de beoordelingen van een vaststellingsovereenkomst wordt EUR 500 ex BTW gerekend.

Wat krijgt u daarvoor? 

  • een gesprek met een arbeidsrechtadvocaat;
  • beoordeling van het voorstel/de vaststellingsovereenkomst;
  • inzicht in de verbeterpunten;
  • beoordeling binnen een werkdag.

Hoe bereik ik jullie en hoe snel krijg ik advies?

Bel ons op 06-14545793 of mail uw vaststellingsovereenkomst naar aantjes@aantjesadvocaten.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk maar in ieder geval binnen 24 uur contact met u op en geven u binnen 1 werkdag advies. U kunt uiteraard ook op ons kantoor komen. Wij werken door heel Nederland en ook internationaal.

Wij zijn er voor om uw belangen te behartigen. Laat uw vaststellingsovereenkomst vandaag nog checken!

Heeft u een vraag? Wij hebben het antwoord.

Adres

Aantjes Advocaten B.V.
Groot Hertoginnelaan 97
2517 EE Den Haag

Bereikbaar op