"Echt lovenswaardig hoe Mariska in haar vak staat. Ze is echt geknipt voor dit vak."

Met stijgende verbazing kreeg ik “out of the blue” voor de kerstvakantie te horen dat er op onze afdeling mensen nodig waren om chatberichten te gaan beantwoorden en dat er daardoor ineens minder behoefte was aan bezetting voor de webshop en meer behoefte aan personen met parate, specifieke en grondige technische productkennis.

In het najaar waren er immers nog duidelijke mondelinge en glasheldere schriftelijke afspraken gemaakt met HRM  en de leidinggevende: als er wat bijzonders zou zijn in verband met de functie en/of het functioneren dan zou dit duidelijk worden gemeld door de leidinggevende. 

Ook werd kort daarvoor nog schriftelijk vastgelegd dat ik me ook in de komende periode inhoudelijk zou blijven bezighouden met de verdere webshop optimalisatie.  Dit staat verder ook nog eens duidelijk in de oorspronkelijke functieomschrijving vermeld (bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst). 

Om een lang verhaal kort te houden: daar sta je dan ineens, in een omgeving waar je ineens niet langer blijkt te kunnen vertrouwen op duidelijk gemaakte afspraken. Op zo’n moment besef je dat er noodgedwongen maar 1 passende remedie overblijft en dat is opkomen voor je gezin met “alles wat je in je hebt” via de juiste juridische support van een specialist met parate juridische bagage. Een persoonlijkheid ook, die zich grondig en adequaat weet in te leven in de feitelijke situatie en die je als gids goed en direct kan gaan bijstaan. 

Ik ben me vervolgens dan ook online gaan oriënteren en het viel me daarbij op dat er een ruim aanbod is van specialisten in arbeidsrecht maar, dat als je goed verder kijkt, dat er dan in de praktijk van het contactmoment weinig ruimte lijkt voor een goed “gids gesprek” aan de telefoon. Een antwoord als “u kunt de stukken uploaden” dan gaan we het beoordelen vanaf 350 euro is dan duidelijk geen antwoord waar je in zo'n positie echt op zit te wachten.

Verder kijkend naar wat online reviews kwam ik al snel uit bij Mariska Aantjes. Het gaat immers behalve het unieke specialisme vooral ook om wat anderen aangeven in de reviews over de dienstverlening.  In het eerste telefonische contact met Mariska had ik eigenlijk direct – in de korte intake voor de afspraak op haar kantoor - al de beleving “kijk die weet waar ze het over heeft en heeft duidelijk vaker met dit bijltje gehakt”. Maar ook; die staat me graag bij als gids, ondanks haar drukke praktijk.  We hebben toen direct een afspraak gemaakt voor nader persoonlijk overleg.

Mariska is to the point maar komt daarbij ook steeds weer met de juiste fijnbesnaarde vragen tot de benodigde situatie analyse. Communicatie is in verbinding staan: en in mijn beleving is dit in zo'n traject nu juist doorslaggevend. Puur praktisch verkennen, overleggen en evalueren: wat er is vastgelegd en wat is er concreet op welk vlak door werkgever gesteld en/of beweert. En wat kun je zelf aanleveren om de zaak te onderbouwen.


Mariska heeft vaak aan een half woord genoeg en heeft een bijzonder zintuig voor details die de doorslag kunnen geven. Ze weet op het juiste moment de puntjes op de ï” te zetten.  Knap ook hoe ze dit met allerlei andere lopende zaken steeds weer goed weet af te stemmen.  Mariska is inlevend en pragmatisch.  Ze weet hoofd-, en bijzaken steeds goed te scheiden en haalt steeds het maximale uit ieder contactmoment.  

 

Het viel me daarbij ook op dat ze in haar drukke praktijk ook uit compassie steeds eerst bleef vragen “hoe het gaat met je” Ze kan -daar waar nodig- soms ook stevig doorvragen om goed tot de kern door te dringen. De wederzijdse waardering in het samen optrekken als front of als team is wat mij zal bijblijven. Het is uiteindelijk teamwerk met het aanleveren van stukken, afstemmen van argumenten en steeds weer vooraf overleggen van de eventuele vervolgstappen en zetten. 

Deze rotsvaste overtuiging is verder bevestigd en verstrekt in het contact van Mariska met de jurist van de werkgever. Deze wilde eerst niet meebewegen in de onderhandelingen.  Ze is voor mij de juiste persoon gebleken die op het juiste moment het doorslaggevende verschil weet te maken en ook tactisch de tegenstander steeds weer subtiel maar doortastend op achterstand weet te zetten.

Na verloop van tijd had men via de werkgever ook door dat de zaak er simpelweg niet al te bijster sterk voorstond. Uiteindelijk is de werkgever dan ook op het laatste moment overgegaan tot een compromis waarin de volledige advocaatkosten werden voldaan, de opzegtermijn werd verlengd, er een ruimer budget kwam voor een opleiding en er verder ook een duidelijk betere transitievergoeding.   

Vanuit deze stevige praktijkcase kan ik Mariska dan ook met een gerust hart aan iedereen aanbevelen en me hierbij ook aansluiten op de reviews die er vermeld staan op haar website.

Echt lovenswaardig hoe Mariska in haar vak staat. Ze is echt geknipt voor dit vak.  Het is ook zaak om er eerst proberen uit te komen voordat er een rechter aan te pas komt.  Dat is ook haar kracht, dat dit in verreweg de meeste gevallen ook lukt. 
Dat wilde ik zelf ook voorkomen omdat je zoiets toch ergens meeneemt in je rugtas op gesprekken met nieuwe kandidaat werkgevers. 

Een werknemer

 

 

 

Heeft u een vraag? Wij hebben het antwoord.

Adres

Aantjes Advocaten B.V.
Groot Hertoginnelaan 97
2517 EE Den Haag

Bereikbaar op